Un sfert din populaţie declară că face economie maximă la consumul de energie, în contextul în care aproape 90% dintre români cred că risipa de resurse energetice contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional de INSCOP Research la comanda Energy Policy Group (EPG), în cadrul Proiectului România Eficientă.
România Eficientă în presă
2019
Sondaj: Unul din patru români face economie maximă la energie/ Trei din patru români ar plăti mai mult în factura de energie pentru reducerea poluării
11.12.2019 G4Media.ro
Un sfert din populație declară că face economie maximă la consumul de energie, în contextul în care aproape 90% dintre români cred că risipa de resurse energetice contribuie la accelerarea schimbărilor climatice. Pentru majoritatea, costul energiei este motivul principal de reducere a consumului, însă un procent important invocă și poluarea.
Radu Dudău, Coordonator Proiect România Eficientă: Lucrăm la un calculator de eficiență energetică
11.12.2019 InvesTenergy.ro
În cadrul proiectului derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat cu OMV Petrom, a fost lansat un amplu sondaj de opinie privind percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiență energetică.
EPG: 2020 aduce reguli noi în sectorul imobiliar, pentru conformarea României la Directiva privind performanţa energetică a clădirilor
14.11.2019 News.ro
România trebuie să transpună în legislaţia naţională, până în martie 2020, Directiva 2018/844/UE privind performanţa energetică a clădirilor, care va impune constructorilor şi proprietarilor de clădiri reguli importante, precum obligaţia de a instala echipamente pentru alimentarea vehiculelor electrice şi sisteme de automatizare şi control al consumului de energie, spune Radu Dudău, director al Energy Policy Group (EPG), think-tank specializat în domeniul energiei şi coordonator al proiectului România Eficientă.
EPG: Noi reguli în sectorul imobiliar, pentru creșterea performanței energetice a clădirilor
14.11.2019 Energynomics.ro
Până în martie 2020, România trebuie să transpună în legislația națională Directiva 2018/844/UE privind performanța energetică a clădirilor, care va impune constructorilor și proprietarilor de clădiri reguli importante.