Skip to main content

Când am lansat proiectul România Eficientă, în iunie 2019, ne-am angajat să realizăm câteva renovări aprofundate ale unor școli din țară, care să aibă un rol de referință din punctul de vedere al standardelor de renovare.

Ne bucurăm de un prim succes: transformarea Corpului C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești într-o școală renovată la standard de consum de energie aproape zero (nZEB), un nivel extrem de ambițios și destul de puțin atins, în general, în Europa. Prin acest proiect-pilot, România Eficientă a marcat o premieră la nivel național, fiind prima investiție privată de acest tip și cel mai amplu proiect de renovare la standard nZEB a unei școli publice din țară.

Investiția pentru reabilitarea energetică a Corpului C10 de la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești a fost de circa un milion de euro și a fost susținută de OMV Petrom, sponsorul oficial al proiectului România Eficientă. Pe parcursul lucrărilor de la Ploiești s-au alăturat ca sponsori compania Signify, care a oferit sistemul de iluminat ultramodern, și Grupul Electrica, ce a contribuit cu sistemul de panouri fotovoltaice.

GALERIE VIDEO INAUGURARE


Descoperă mai departe povestea completă a acestei TRANSFORMĂRI a unei școli vechi într-una inteligentă și extrem de performantă energetic!

La finele lunii august 2021, România Eficientă a anunțat demararea lucrărilor de renovare energetică la cele mai noi standarde a primei școli selectate în acest program: Corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești. Unitatea de învățământ se confruntă cu numeroase probleme care țin de izolarea termică și fonică, sistemul de iluminat, precum și calitatea scăzută a aerului interior.

Clădirea școlară găzduiește atât săli de curs, la parter, cât și un cămin-internat, la etajele superioare, având o suprafață desfășurată pe cele trei niveluri de circa 1.500 metri pătrați. În această clădire școlară învață în jur de 250 de elevi și își desfășoară activitatea circa 60 de cadre didactice, iar în cămin sunt cazați aproximativ 80 elevi.

Află detalii:

România Eficientă începe lucrările de renovare energetică la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești

GALERIE FOTO


GALERIE VIDEO


Pentru a fi adusă la standardul nZEB, clădirea a fost dotată cu echipamente extrem de performante și materiale de cea mai bună calitate. Iată principalele lucrări de reabilitare energetică realizate la exteriorul și la interiorul clădirii, prin programul România Eficientă:

GALERIE FOTO


GALERIE VIDEO


În aprilie 2022, România Eficientă marchează finalizarea lucrărilor de renovare la standard nZEB realizate la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești.

Datorită investiției, clădirea școlară va avea un consum mediu anual de energie diminuat cu aproximativ 60%. În plus, datorită echipării cu panouri fotovoltaice și panouri solare termice, clădirea și-ar putea asigura aproape integral consumul energetic din surse proprii, în sezoanele calde. Dincolo de reducerile substanțiale în consumul de energie ce vor fi realizate, elevii vor dispune de un mediu interior mult mai sănătos și adecvat performanței școlare, sălile de clasă fiind dotate inclusiv cu echipamente de dezinfectare a aerului.

Află detalii:

Premieră națională: Școală renovată la standard de consum de energie aproape zero, prin România Eficientă

GALERIE FOTO


GALERIE VIDEO


Tur virtual

SPONSORI


logo omv petrom despre romania eficienta

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 de benzinării sub două branduri – OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom se tranzacționează la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe și dividende plătite în perioada 2005 – 2021. În aceeași perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

sponsor signify - romania eficienta

Fondată în orașul olandez Eindhoven, de către Gerard Philips și tatăl său Federik, sub numele de Philips, în 1891, pentru fabricarea lămpilor incandescente și a altor produse electrice, compania se află de peste 130 de ani în fruntea industriei de iluminat datorită inovaţiilor pentru piaţa profesională şi de consum.
În 2016 ne-am desprins de Philips, devenind o companie separată – Philips Lighting, listată la Bursa de Valori Euronext din Amsterdam.

În martie 2018 am anunțat noua denumire a companiei: Signify (Euronext: LIGHT). Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare adăugată și transformă viețile oamenilor, clădirile de birouri și spațiile publice.

Cu vânzări globale de peste 6.5 miliarde de EUR în 2020, o echipă de aproximativ 38,000 de angajați în peste 70 de țări, suntem numărul 1 în iluminatul convențional, cu LED și cel inteligent, reușind sa conectăm pînă în prezent peste 77 de milioane de puncte de lumină.

Signify este o denumire pe care am ales-o cu atenţie. Aceasta reafirmă obiectivele noastre legate de tot ceea ce facem – maximizarea potențialului extraordinar al luminii, pentru vieți mai frumoase și o lume mai bună.

logo electrica furnizare - romania eficienta

Electrica Furnizare SA, filială a Grupului Electrica, s-a înființat în data de 22.07.2011, în conformitate cu prevederile HG 930/01.09.2010, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord și Electrica Furnizare Transilvania Sud.

Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, compania Electrica Furnizare SA este parte a Grupului Electrica și are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți. Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată cu succes la Bursele de Valori București și London Stock Exchange, încă din anul 2014.