Skip to main content

Viziunea proiectului

Crearea unei culturi a eficienței energetice

România Eficientă este un proiect unic, derulat de Energy Policy Group și susținut de OMV Petrom, cu un scop esențial: crearea unei culturi a eficienței energetice în clădiri la nivel național.

Călătoria către un viitor mai sustenabil începe prin educație. De aceea, prima direcție a programului România Eficientă este creșterea gradului de informare a publicului, prin campanii ample de comunicare despre importanța crucială a eficienței energetice. Cu toții trebuie să înțelegem că eficiența energetică nu înseamnă doar facturi mai mici la energie, ci și clădiri mai sănătoase, mai confortabile, mai adaptate schimbărilor climatice. Înseamnă securitatea energetică a unei țări și protejarea planetei.

O nouă viață pentru școli, prin România Eficientă

Cea  de-a doua direcție este să conducem prin puterea exemplului. Rescriem povestea unor școli și le dăm o nouă viață prin renovarea lor la standarde nZEB (nearly zero energy building – consum de energie aproape zero). Demonstrăm cum clădiri vechi și ineficiente pot fi transformate în clădiri moderne, cu un consum redus de energie, sustenabile și care oferă toate condițiile pentru un mediu sănătos și performanță școlară crescută.

Vrem ca aceste proiecte să inspire și să motiveze proiecte similare atât la nivel național, cât și regional. Toți copiii merită să învețe în școli sănătoase.

Foto Inaugurare Elie Radu - romania eficienta
copii educatie energetica romania eficienta

Copiii de astăzi construiesc România eficientă de mâine

Copiii și tinerii sunt o parte importantă a societății noastre și au o voce care trebuie ascultată și încurajată. Și ei sunt parte din schimbare, iar acțiunile lor contează.

De aceea, educarea copiilor pentru eficiența energetică reprezintă un pilon esențial al misiunii noastre de a transforma România într-o țară mai eficientă energetic și sustenabilă.

Fiecare copil educat în spiritul eficienței energetice poate deveni un susținător și ambasador al eficienței energetice.

Cu această viziune, am conceput o serie de ghiduri informative adaptate fiecărei categorii de vârstă: școala primară, școala gimnazială, liceu și facultate. Pentru copii, eficiența energetică poate fi chiar și un joc distractiv. Pentru studenți, este o abilitate necesară pentru carieră, într-o lume în care sustenabilitatea devine regulă.

Prin educarea generației tinere în spiritul eficienței energetice, construim o fundație solidă pentru un viitor durabil. Și astfel, povestea România Eficientă merge mai departe.