Skip to main content

Premii

9 aprilie 2024

România Eficientă a fost premiată la gala The Diplomat – Energy CEO Forum & Awards Gala, 2024 Edition, pentru parteneriatul cu Renergia – un start-up de tehnologie afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat prima aplicație mobilă de sustenabilitate din România. Renergia oferă cetățenilor o modalitate inovatoare de a-și reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

22 Septembrie 2022

România Eficientă este un proiect care promovează consumul rațional de energie, încurajează schimbarea mentalităților și descurajează risipa și consumul ineficient de energie. Cum face acest lucru? Prin proiecte de impact în comunități locale, care să ducă povestea școlilor sustenabile mai departe. Așa este, de pildă, investiția în valoare de un milion de euro pentru renovarea energetică la standardul de clădire cu un consum de energie aproape zero (nZEB) – un nivel ambițios pentru Europa – finalizată în acest an la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești.

De aceea, ne bucurăm de premiul primit la categoria „Green communities” pentru proiectul România Eficientă în cadrul unui eveniment intern de premiere a performanțelor de mediu ale angajaților și  partenerilor OMV Petrom. Este încă o recunoaștere a colaborării exemplare dintre Energy Policy Group și OMV Petrom și o nouă dovadă a sprijinului companiei pentru acest program de anvergură națională.

12 mai 2022

Să creezi o cultură a eficienței energetice în România este o provocare, dar prin România Eficientă am demonstrat că se poate. De aceea ne bucură și ne onorează faptul că proiectul România Eficientă a fost desemnat câștigător în cadrul Energy Awards Gala, un eveniment emblematic organizat de prestigioasa publicație The Diplomat – București pentru a sărbători excelența în energie.

PROGRAMUL DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ AL ANULUI” – Acest premiu revine celui mai mare proiect privat, de anvergură națională, dedicat eficienței energetice în clădiri, realizat de Energy Policy Group (EPG) cu finanțare de la sponsorul oficial OMV Petrom. Prin acest program s-a realizat cel mai mare proiect de renovare la standardul nZEB a unei școli publice din România, cu soluții tehnologice inovatoare”, arată organizatorii.

Premiul a fost înmânat de doamna Oana Ozmen, deputat în Comisia pentru industrii și servicii, către Iulia Ionescu, Project Manager în cadrul OMV Petrom, și Ana Niculicea – Research Assistant în cadrul Energy Policy Group.

Mulțumim, The Diplomat!

15 decembrie 2021

Radu Dudău, Director Energy Policy Group și coordonator al proiectului România Eficientă, a primit Premiul Phoenix pentru viziune și responsabilitate în cadrul Galei Gaz de România 2021, eveniment ce a stat sub simbolul „Phoenix”, idee care subliniază capacitatea de reinventare, renaștere, voință și reușită. În cadrul evenimentului, organizat de către Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), au fost celebrate proiecte și personalități care în ultimii doi ani au dat dovadă de rezistență, capacitate de reinventare și ambiția de a reuși, în ciuda tuturor provocărilor întâlnite.

Premiul a fost acordat de către doamna deputat Oana Ozmen, Secretar al Comisiei pentru industrii și servicii.

15 decembrie 2021

Prin eforturile lor de a educa publicul larg, jurnaliștii au un rol esențial în crearea unei culturi a eficienței energetice la nivel național, unul dintre obiectivele principale ale proiectului România Eficientă. Așa că ne onorează și ne bucură Premiul pentru Profesionalism, dedicare și performanțe acordat de către publicația InvesTenergy, una dintre cele mai profesioniste voci din presa de specialitate, lui Radu Dudău, Director Energy Policy Group și coordonator al proiectului România Eficientă.

Recunoașterea meritelor pentru realizarea celui mai mare proiect privat de eficiență energetică în România a avut loc în cadrul Galei InvesTenergy „Să punem Oamenii din energie în lumină”. Premiul a fost înmânat de către Teodora Cimpoi, Content Manager EM360 Group, și a fost ridicat de către Denisa Diaconu, Policy Analyst în cadrul EPG și Project Manager România Eficientă.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere:

4 decembrie 2019

Energynomics, una dintre cele mai importante publicații de profil, a recunoscut importanța proiectului România Eficientă, în cadrul Galei energynomics Awards, care a avut loc pe 4 decembrie 2019, la Centrul Militar Național din București.

Astfel, Energy Policy Group (EPG) și OMV Petrom, sponsorul principal al proiectului România Eficientă, au fost premiați la categoria „Eficiență energetică”. Acest premiu recunoaște organizațiile care au implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel local sau național – prin economia de energie economisită, prin impactul favorabil asupra afacerilor și mediului, prin finanțarea atrasă și prin performanța în comunicarea proiectului ca un model de referință de bună practică.

Premiul a fost înmânat către Radu Dudău, președinte EPG și coordonator al proiectului România Eficientă, și Franck Neele, Membru al Directoratului OMV Petrom.