România Eficientă în presă

Ce clădiri sunt obligate să aibă stații de încărcare a vehiculelor electrice

08.08.2020 Revista BIZ

Dacă au peste 10 locuri de parcare, clădirile rezidențiale și nerezidențiale noi sau care vor fi supuse unor lucrări de renovare majoră vor trebui să aibă infrastructură pentru instalarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Echiparea cu dispozitive automate pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior devine de asemenea obligatorie, potrivit prevederilor Legii 101/2020, publicată în Monitorul Oficial în luna iulie.

Citește

Stații de încărcare în cartiere, pentru mașinile electrice. Strategia guvernamentală pentru 2050

07.08.2020 B1

Uniunea Europeană are în vedere sporirea eficienței energetice, în baza unei strategii pe termen lung. În acest context, România are în vedere echiparea cu dispozitive automate pentru reglarea temperaturii și a calității aerului, respectiv instalarea stațiilor de încărcare în zona locurilor de parcare a clădirilor noi, potrivit prevederilor Legii 101/2020, publicată în Monitorul Oficial în iulie, potrivit România Eficientă.

Citește

Noi obligații privind încărcarea vehiculelor electrice și automatizarea temperaturii în clădiri

07.08.2020 Europa FM

Dacă au peste 10 locuri de parcare, clădirile rezidențiale și nerezidențiale noi sau care vor fi supuse unor lucrări de renovare majoră vor trebui să aibă infrastructură pentru instalarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice.

Citește

Cum prevenim răspândirea la locurile de muncă a virusului SARS-CoV-2 prin instalațiile de ventilare și climatizare

28.05.2020 Capital.ro

Criza Covid-19 prin care trecem cu toții acum impune să regândim modul în care ne protejăm sănătatea la locul de muncă, felul în care putem împiedica transmiterea agenților patogeni prin instalațiile de ventilare și climatizare, dar și importanța dimensionării corecte a debitelor de aer proaspăt din încăperi.

Citește

Cum trebuie folosit aerul condiționat la birou, în contextul Covid-19

28.05.2020 Economica.net

Criza Covid-19 impune să regândim modul în care ne protejăm sănătatea la locul de muncă, felul în care putem împiedica transmiterea agenților patogeni prin instalațiile de ventilare și climatizare, dar și importanța dimensionării corecte a debitelor de aer proaspăt din încăperi. România Eficientă a emis un comunicat în care prezintă o serie de sfaturi practice pentru a preveni răspândirea la locul de muncă a bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, pe baza recomandărilor Federației Asociațiilor Europene de Încălzire, Ventilare și Aer condiționat (REHVA).

Citește

România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor poate contribui la relansarea economică a României după criza Covid-19

24.04.2020 Agerpres.ro

Demararea unui program naţional de investiţii în renovarea clădirilor, pentru creşterea eficienţei energetice şi a calităţii locuirii, ar fi una dintre cele mai bune măsuri de redresare economică după criza generată de COVID-19, consideră reprezentanţii Energy Policy Group (EPG), think-tank-ul care implementează proiectul România Eficientă.

Citește

România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor poate contribui la relansarea economică a României după criza Covid-19

24.04.2020 Hotnews.ro

Demararea unui program național de investiții în renovarea clădirilor, pentru creșterea eficienței energetice și a calității locuirii, ar fi una dintre cele mai bune măsuri de redresare economică după criza generată de COVID-19, arată Energy Policy Group (EPG), think-tank-ul care implementează proiectul România Eficientă. Potrivit acestuia, sectorul eficienței energetice are potențialul de a crea numeroase joburi de viitor, de calificare medie și înaltă, pentru a căror formare vor fi disponibile fonduri europene semnificative.

Citește

Noi reguli pentru clădiri. În baie va fi obligatoriu să fie 22 de grade

14.02.2020 Stirile Pro TV

Dacă vreţi să vă construiţi o locuinţă, să vă cumpăraţi una nouă, ori să o renovaţi din temelii pe cea veche, din acest an trebuie să aveţi autorizaţie pentru noile standarde de temperatură, confort şi calitate a aerului. De exemplu, proiectanții trebuie să facă planul viitoarei case sau al apartamentului, în aşa fel încât în dormitor să aveţi, în medie, 20 de grade Celsius.

Citește

Constructorii, obligaţi să respecte standardul de temperatură când ridică imobile noi

30.01.2020 Observator.tv

Pentru a asigura un climat sănătos şi confortabil, clădirile noi, dar şi cele vechi, trebuie să respecte de anul acesta noi standarde cu privire la temperaturile ideale, la calitatea aerului la interior, dar şi la nivelul de zgomot, dar şi iluminatul. Aspectele trebuie avute în vedere încă din faza de proiectare.

Citește

Noi reguli pentru clădiri noi şi renovate. Ce temperatură ideală trebuie să aibă

30.01.2020 Adevarul.ro

Clădirile noi, dar şi cele existente care vor fi supuse unei renovări majore trebuie să respecte, din acest an, noi standarde privind temperaturile ideale, calitatea aerului interior, nivelul de zgomot şi iluminatul, pentru a asigura un climat interior sănătos şi confortabil. Noile standarde naţionale, bazate pe cele europene, au fost elaborate de către Organismul Naţional de Standardizare din România (ASRO), în cadrul programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group (EPG).

Citește

Cum puteți economisi energie și reduce factura la încălzire prin câteva metode simple

16.01.2020 Forbes.ro

Încălzirea acoperă un procent important în bugetul de cheltuieli al unei familii în sezonul rece. Termoizolarea pereților reprezintă măsura cu cel mai mare impact în factură, ce poate conduce la economii de până la 40%.

Citește

Unul din patru români face economie maximă la energie

11.12.2019 Bursa.ro

Un sfert din populaţie declară că face economie maximă la consumul de energie, în contextul în care aproape 90% dintre români cred că risipa de resurse energetice contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional de INSCOP Research la comanda Energy Policy Group (EPG), în cadrul Proiectului România Eficientă.

Citește

Sondaj: Unul din patru români face economie maximă la energie/ Trei din patru români ar plăti mai mult în factura de energie pentru reducerea poluării

11.12.2019 G4Media.ro

Un sfert din populație declară că face economie maximă la consumul de energie, în contextul în care aproape 90% dintre români cred că risipa de resurse energetice contribuie la accelerarea schimbărilor climatice. Pentru majoritatea, costul energiei este motivul principal de reducere a consumului, însă un procent important invocă și poluarea.

Citește

Radu Dudău, Coordonator Proiect România Eficientă: Lucrăm la un calculator de eficiență energetică

11.12.2019 InvesTenergy.ro

În cadrul proiectului derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat cu OMV Petrom, a fost lansat un amplu sondaj de opinie privind percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiență energetică.

Citește

EPG: 2020 aduce reguli noi în sectorul imobiliar, pentru conformarea României la Directiva privind performanţa energetică a clădirilor

14.11.2019 News.ro

România trebuie să transpună în legislaţia naţională, până în martie 2020, Directiva 2018/844/UE privind performanţa energetică a clădirilor, care va impune constructorilor şi proprietarilor de clădiri reguli importante, precum obligaţia de a instala echipamente pentru alimentarea vehiculelor electrice şi sisteme de automatizare şi control al consumului de energie, spune Radu Dudău, director al Energy Policy Group (EPG), think-tank specializat în domeniul energiei şi coordonator al proiectului România Eficientă.

Citește

EPG: Noi reguli în sectorul imobiliar, pentru creșterea performanței energetice a clădirilor

14.11.2019 Energynomics.ro

Până în martie 2020, România trebuie să transpună în legislația națională Directiva 2018/844/UE privind performanța energetică a clădirilor, care va impune constructorilor și proprietarilor de clădiri reguli importante.

Citește