Jurnalul România Eficientă

23 iunie 2022

RADU DUDĂU, EPG: FIECARE KWH NERISIPIT ESTE FOARTE IMPORTANT

În noul context de securitate energetică, eficiența consumului de resurse a devenit una dintre soluțiile principale în planul comun al Europei – REPowerEU – pentru a traversa în siguranță iarna următoare.

 

Mai mult
8 aprilie 2022

INAUGURAREA PRIMEI ȘCOLI NZEB REALIZATE DE ROMÂNIA EFICIENTĂ

Pe 8 aprilie, România Eficientă a marcat un succes important: inaugurarea primei școli renovate la standard de consum de energie aproape zero (nZEB) prin programul nostru. Proiectul-pilot a fost derulat la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești.

 

Mai mult
9 decembrie 2021

COVER STORY ÎN REVISTA ECONOMISTUL

Sub titlul „România Eficientă, spre o cultură a eficienței energetice la nivel național”, revista Economistul a publicat, în luna decembrie, o amplă analiză dedicată proiectului România Eficientă.

 

Mai mult
9 decembrie 2021

EMISIUNE ROMÂNIA EFICIENTĂ

2021 a fost încă un an plin de provocări, dar România Eficientă a mers mai departe. Am reușit să demarăm cel mai ambițios proiect privat de renovare la standard nZEB a unei școli publice, cu rol de pilot, și ne-am continuat eforturile de comunicare și educare.

 

Mai mult
22 noiembrie 2021

FORUMUL ROMÂNIA EFICIENTĂ 2021

Ajuns la cea de-a treia ediție, Forumul România Eficientă, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, s-a desfășurat anul acesta sub tema: Buildings Fit for 55.

 

Mai mult
Noiembrie 2021

SPOT TV – AFLĂ CUM SĂ FACI ECONOMIE, TRĂIND RESPONSABIL

În România, există destul loc de îmbunătățire a atitudinii față de risipa de resurse, dat fiind că doar 25,7% dintre români fac tot ce pot pentru a consuma energia cât mai eficient și responsabil.

 

Mai mult
28 octombrie 2021

CONFERINȚA „STANDARDE NZEB – EFICIENȚA ENERGETICĂ ȘI MATERIALE DE CONSTRUCȚII”

Cea de-a doua ediție a conferinței „Standarde nZEB – Eficiența Energetică și Materiale de Construcții”, ce a avut loc pe data de 28 octombrie, la Palatul Parlamentului, în parteneriat cu programul România Eficientă, a adus în prim plan importanța construirii sau renovării la standarde nZEB a clădirilor, în contextul nevoii de a reduce costul facturilor la energie, dar și al provocărilor climatice.

 

Mai mult
31 august 2021

RENOVARE CORPUL C10 AL LICEULUI TEHNOLOGIC ENERGETIC „ELIE RADU” DIN PLOIEȘTI

  România Eficientă a demarat lucrările de renovare la Corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, clădire care găzduiește atât săli de curs, la parter, cât și un cămin-internat, la etajele superioare.

   

  Mai mult
  11 iunie 2021

  CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ RCEPB 2021 „NZEB ȘI VALUL DE RENOVĂRI – TEHNOLOGIE, AFACERI ȘI POLITICI PUBLICE”

   România va avea la dispoziție, prin PNRR, fonduri uriașe pentru renovarea clădirilor care trebuie cheltuite până în 2026. De aceea, este nevoie urgent de un plan pentru alocarea fondurilor, de corectarea problemelor legislative, de instruirea forței de muncă pentru adaptarea la noile standarde obligatorii nZEB, de organizare și de o colaborare instituțională fără precedent.

    

   Mai mult
   28 aprilie 2021

   CALCULATORUL DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

    România Eficientă lansează Calculatorul de Eficiență Energetică, un instrument unic pe piața din România. Noul instrument online îi ajută pe consumatorii casnici să calculeze în trei pași simpli care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde și gătit, dar și să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obține în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinței.

     

    Mai mult