Jurnalul România Eficientă

20 iunie 2019

LANSARE ROMÂNIA EFICIENTĂ

În data de 20 iunie 2019 a avut loc la Petrom City lansarea publică a programului România Eficientă. În cadrul evenimentului, au fost prezentate principalele componente ale proiectului și cele mai importante obiective ale programului.

13 septembrie 2019

ÎNTRUNIREA CONSILIULUI CONSULTATIV

Prima întâlnire a Consiliului Consultativ al programului România Eficientă s-a organizat pe 13 septembrie 2019 la sediul OMV Petrom unde membrilor le-a fost prezentat planul de acțiuni și evenimente pentru intervalul septembrie – decembrie 2019, iar împreună au discutat responsabilitățile fiecăruia în proiect, precum și cele mai bune modalități de realizare a obiectivelor programului România Eficientă.

 

3 octombrie 2019

EXPERT WORKSHOP

Pe 3 octombrie 2019, la Hotel Epoque, EPG împreună cu ROENEF au organizat un workshop la nivel de experți pentru a face o diagnoză a sectorului eficienței energetice în clădiri prin identificarea oportunităților și a problemelor ce țin de dezvoltarea și implementarea programelor de eficiență energetică la nivel național. Au participat circa 30 de experți care au discutat aspecte de ordin legislativ și de reglementare, de ordin instituțional și administrativ, precum și cu privire la modalitățile de finanțare a investițiilor în eficiența energetică a clădirilor.

 

24 octombrie 2019

ACADEMIA DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ #1

Prima Academie de Eficiență Energetică a avut loc pe 24 octombrie 2019 la Hotel InterContinental sub forma unui curs de formare în domeniul eficienței energetice în clădiri destinat personalului administrației publice locale. Cursul a urmărit să identifice și să pună în discuție, împreună cu cei 29 de reprezentanți ai administrației locale din București și județele limitrofe prezenți, problemele de ordin practic referitoare la dezvoltarea și implementarea programelor de eficientizare a clădirilor.

 

21 noiembrie 2019

FORUMUL ROMÂNIA EFICIENTĂ

Pe 21 noiembrie 2019, EPG a organizat Forumul România Eficientă, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri. Forumul a reunit experți, autorități publice și reprezentanți ai industriei pentru a discuta oportunitățile și provocările sectorului eficienței energetice în clădiri în România și în regiune. Ultima secțiune a Forumului a fost dedicată în întregime programului România Eficientă și rezultatelor obținute în cadrul proiectului.

 

4 decembrie 2019

ACADEMIA DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ #2

Cea de-a doua Academie de Eficiență Energetică a avut loc pe 4 decembrie 2019 la Sinaia și este organizată de EPG și OMV Petrom pentru personalul companiei sale și administrația locală din județul Prahova.

 

11 decembrie 2019

Lansarea Sondaj România Eficientă / INSCOP

Pe 11 decembrie, Petrom City a găzduit lansarea sondajului ”Percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiența energetică în clădiri”, realizat de INSCOP la comanda EPG, pentru programul România Eficientă. Sondajul de opinie publică reprezintă un instrument decisiv în implementarea de proiecte de eficiență energetică.

Descărcați studiul aici!