Skip to main content

Jurnalul România Eficientă

26 Septembrie 2023

PARTENERIAT ÎNTRE ROMÂNIA EFICIENTĂ ȘI RENERGIA

România Eficientă, program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom, a început un parteneriat cu Renergia, start-up de tehnologie afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat prima aplicație mobilă de sustenabilitate din România.

 

Mai mult
31 Mai 2023

ROMÂNIA EFICIENTĂ MERGE ÎN ȘCOLI

Coordonatorul România Eficientă a fost în mijlocul unor elevi din clasa a V-a de la Școala Gimnazială I.H. Rădulescu din Capitală, pentru a le explica pașii pe care și copiii îi pot face pentru a consuma eficient resursele. Elevii au fost încântați să participe la discuție.

 

Mai mult
24 Mai 2023

PROGRAMUL ROMÂNIA EFICIENTĂ CONTINUĂ CU O INVESTIȚIE DE 1,5 MILIOANE EURO

Grădinița „Zig-Zag” din localitatea Ovidiu, județul Constanța, a intrat într-un amplu proces de modernizare prin programul România Eficientă, derulat de Energy Policy Group și susținut de OMV Petrom, sponsorul oficial. Construită în anii ’50, grădinița va beneficia de lucrări pentru creșterea performanței energetice, pentru a fi adusă la cerințe nZEB.

 

Mai mult
20 Martie 2023

INAUGURARE ȘCOALA GIMNAZIALĂ LILIEȘTI DIN BĂICOI

OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) anunță finalizarea lucrărilor de renovare și reabilitare a Școlii Gimnaziale Liliești din localitatea Băicoi, derulate în cadrul programului România Eficientă. Aceasta este a doua unitate de învățământ din țară modernizată la standard de consum de energie aproape zero (nZEB). Prima unitate renovată prin România Eficientă a fost Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, în 2022.

 

Mai mult
14 Februarie 2023

„DOZA DE ENERGIE” – CAMPANIE DE EDUCARE

În contextul nevoii ridicate de informații, România Eficientă își continuă misiunea de educare pe care și-a asumat-o încă de la debutul programului în privința eficienței energetice și a economiilor de energie în clădiri.

 

Mai mult
24 Noiembrie 2022

FORUMUL ROMÂNIA EFICIENTĂ

A patra ediție a conferinței internaționale România Eficientă Forum, care a avut loc pe 24 noiembrie, cu tema „The Role of Buildings to REPowerEU” a scos în evidență rolul clădirilor viitorului, ce ar putea deveni „micro-hub-uri” energetice.

 

Mai mult
24 Noiembrie 2022

OMV PETROM CONTINUĂ SĂ SUSȚINĂ PROMOVAREA EFICIENȚEI ENERGETICE ÎN ROMÂNIA

OMV Petrom continuă să promoveze eficiența energetică în clădiri și susține cu 4 milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, lansat împreună cu EPG în 2019.

 

Mai mult
18 Noiembrie 2022

OANA ÖZMEN, DEPUTAT: NU PUTEM VORBI DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ GÂNDINDU-NE DOAR LA CLĂDIRILE DIN ZONA URBANĂ

A economisi energie nu înseamnă a ne întoarce în întunericul comunist. Contrar unor prejudecăți, economisirea înseamnă evitarea risipei fără sacrificarea confortului personal.

 

Mai mult
17 Octombrie 2022

CONTINUĂ PROGRAMUL DE REABILITARE A ȘCOLILOR LA STANDARD NZEB

Școala Gimnazială Liliești din localitatea Băicoi (jud. Prahova) este a doua unitate de învățământ din România care va fi adusă la standardul de clădire cu un consum de energie aproape zero (nZEB) prin programul România Eficientă, derulat de Energy Policy Group (EPG) și finanțat de OMV Petrom.

 

Mai mult
8 Septembrie 2022

STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH

Reveal Marketing Research a realizat pentru România Eficientă un studiu reprezentativ la nivel național în rândul locuitorilor din mediul urban, pentru a afla cum se raportează aceștia la creșterile prețurilor la energie și ce soluții văd ca fiind cele mai eficiente în reducerea consumului.

 

Mai mult