Copiii noștri nu apucă să mai trăiască iernile de altădată, când noi, mici fiind, construiam cazemate de zăpadă. Unul dintre cele mai vizibile efecte ale schimbărilor climatice este chiar schimbarea iernilor, care nu mai aduc zăpezile mari de odinioară.

De aceea este atât de importantă eficiența energetică, pentru că ne ajută să reducem impactul asupra mediului, consumând resursele Planetei într-un mod mai echilibrat. Și pentru că acolo unde sunt probleme e nevoie de eroi salvatori, a apărut supereroul BECULEȚ. El îi învață pe copii să fie eficienți, explicându-le care sunt obiceiurile de consum responsabil al energiei și cât de importante sunt gesturile mici făcute zi de zi pentru protejarea planetei.

BECULEȚ ne învață care sunt lucrurile la care să fim cu toții atenți atunci când ieșim dintr-o încăpere sau din locuință: oprește apa, verifică gazul, stinge lumina, consumă responsabil energie, ia doar cât îți trebuie, fii eficient! Până la urmă nu e nevoie de gesturi mari ca să fim toți supereroi ai Planetei.

La începutul acestui an, supereroul României Eficiente s-a alăturat Găștii Zurli, cea mai iubită trupă de divertisment de către copii, pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

Supereroul Beculeț și Fetița Zurli (sursa foto: Gașca Zurli)

De la intrarea sa în Gașca Zurli, în februarie 2020, Beculeț a fost deja prezent în 16 spectacole din 7 orașe din țară:

Tulcea, 01 februarie – 3 spectacole  
Constanța, 02 februarie – 2 spectacole
Sibiu, 15 februarie – 2 spectacole
Alba Iulia, 16 februarie – 2 spectacole
Iași, 22 februarie – 3 spectacole
Focșani, 23 februarie – 2 spectacole
Giurgiu, 01 martie – 2 spectacole

Supereroul Beculeț alături de Gașca Zurli și creatoarea trupei, Mirela Retegan

Aproape 8.000 de spectatori s-au bucurat de prezența lui Beculeț. Dacă nu l-ați întâlnit până acum, haideți să îl cunoaștem împreună în clipul de mai jos:

Cum pandemia a condus la anularea spectacolelor, o modalitate ca amuzantele personaje să îi întâlnească pe cei mici a fost prezența la Antena 1.

Îl puteți vedea pe supereroul Beculeț urmărind canalele de comunicare ale Găștii Zurli. Pe curând!

Leave a Reply