Skip to main content

În contextul creșterii accelerate a prețului energiei, investițiile ample în clădiri eficiente energetic și „verzi” și-ar fi arătat acum adevărata valoare pentru consumatori, a declarat  Radu Dudău, director Energy Policy Group (EPG) și coordonatorul proiectului România Eficientă, la emisiunea Energy Trends, realizată de EM360 Studio.

„Eficiența energetică și-ar fi văzut acum foarte mult valoarea în sectorul clădirilor, unde consumatorul casnic este așa de lovit, dar și consumatorul industrial, din zona de servicii”, spune Radu Dudău, director EPG.

Noile propuneri de reglementări europene venite prin pachetul Fit for 55 cer mai multă energie din surse regenerabile în clădiri, dar și taxarea emisiilor de CO2 generate de acestea. În plus, din acest an, a devenit obligatoriu standardul nZEB pentru orice clădire nouă, publică sau privată.

În plus, o clădire eficientă energetic este, în primul rând, o clădire sănătoasă, de aceea investițiile în renovarea energetică a școlilor înseamnă în primul rând protejarea sănătății copiilor. Renovarea este însă cea mai bună măsură de sprijin și pentru consumatorii vulnerabili, a mai spus Radu Dudău.

Urmăriți întreaga dezbatere și aflați amănunte: