Una dintre cele mai importante componente ale proiectului nostru este informarea și educarea. De aceea, am inițiat Forumul România Eficientă, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, care aduce laolaltă experți renumiți în domeniu.

Ediția 2019

Prima ediție a Forumului România Eficientă a avut loc pe 21 noiembrie 2019, la Hotel InterContinental din Capitală.  

Unii dintre cei mai cunoscuți specialiști la nivel național și european au dezbătut în cadrul Forumului beneficiile, dar și dificultățile în implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice, precum gradul redus de informare al populației, dar și problemele legate de legislație și capacitatea instituțională a autorităților.

„Este momentul să punem vorbele în acord cu faptele la noi în țară, pentru că nu cred că mai avem luxul să menținem la un nivel declarativ proiectele și intențiile noastre legate de eficiență energetică. Este timpul să punem la punct instrumente și programe concrete prin care să finanțăm eficiența energetică în România”, a declarat, în cadrul Forumului, Radu Dudău, director al Energy Policy Group și coordonator al proiectului România Eficientă.

Mai multe amănunte despre acest subiect găsiți aici:

Printre speakerii participanți s-au aflat:

  • Adrian Joyce – Director al Renovate Europe și Secretar General al Alianței Europene a Companiilor pentru Eficiență Energetică în Clădiri (EuroACE)
  • Diana Țenea – Director General al Ministerului pentru Dezvoltare Regională și Administrație Publică
  • Mariangiola Fabbri – Șef de Cercetare la Institutul European pentru Performanța Clădirilor (BPIE).

Lista completă a speakerilor și a temelor abordate o găsiți aici:

Leave a Reply