Skip to main content

România are la dispoziţie resursele financiare necesare tranziţiei energetice, însă trebuie găsite modalităţile pentru a putea beneficia de ele, este de părere Radu Dudău, director al Energy Policy Group (EPG).

În contextul majorărilor de preţ la energie, care au loc de câteva luni deja, Radu Dudău spune că autorităţile ar trebui să asigure furnizarea de energie la preţuri pe care consumatorii să şi le poată permite, venind totodată cu facilităţi şi scutiri.

„România dispune de mult mai mulţi bani decât poate cheltui pentru a face această tranziţie, dar nu putem accesa banii“, a spus Radu Dudău în cadrul videoconferinţei ZF Economia verde.

Află mai mult: www.zf.ro/economia-verde/

„Radu Dudău este şi coordonator al proiectului România Eficientă, demarat în 2019, care cuprinde două dimensiuni principale: comunicarea, educarea şi conştientizarea publicului în ceea ce priveşte beneficiile eficienţei energetice şi finanţarea şi realizarea lucrărilor de renovare la standarde nZEB (clădiri cu un consum de energie aproape zero) a mai multor şcoli publice din România”, mai notează Ziarul Financiar.