Lansat în 2019, Forumului România Eficientă, ajuns la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat anul acesta, pe 10 noiembrie, în format online. Ediția de anul acesta a avut loc în contextul Pactului Ecologic European și al inițiativei Renovation Wave, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare și umane.

În deschidere, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a adresat un mesaj de susținere a programului România Eficientă.

O componentă importantă a Forumului a fost prezentarea pașilor importanți realizați până acum în cadrul acestui proiect.

Mai mult decât atât, am anunțat cele cinci școli de la nivel național care vor beneficia de investiții în renovare la standarde de top prin proiectul România Eficientă.

Este vorba despre școli din localitățile Băicoi, Ovidiu, Cristuru Secuiesc, Drobeta-Turnu Severin și Vaslui. În plus, acestora li se adaugă o clădire a Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, unde proiectul de renovare va avea rol de pilot.

Câteva mii de elevi, dar și câteva sute de profesori vor beneficia astfel de condiții mai bune de învățare, în urma renovării clădirilor în care își desfășoară activitatea.

„Avem ambiții importante în cadrul proiectului România Eficientă. Nu avem în vedere doar simple anvelopări ale școlilor, vorbim despre proiecte de renovare aprofundată, pe deplin aliniate cu noile standarde ale UE. Ceea ce ne propunem noi să realizăm în școlile respective va avea o valoare de model, care să poată fi replicat în alte programe de finanțare din sectorul privat și public”,

a declarat, în cadrul Forumului, Radu Dudău, directorul Energy Policy Group și coordonatorul principal al proiectului România Eficientă.

„Ca partener, suntem încrezători că acest program va oferi un model de bune practici privind renovarea școlilor la standarde avansate”,

a declarat, la rândul său, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, sponsorul proiectului România Eficientă.

Detalii:

https://www.romania-eficienta.ro/ce-scoli-vor-fi-renovate-prin-cel-mai-mare-proiect-privat-de-eficienta-energetica-si-care-au-fost-criteriile-de-selectie/

Lista speakerilor, agenda, precum și dezbaterea completă pot fi văzute pe pagina evenimentului:

Leave a Reply