Copiii noștri nu apucă să mai trăiască iernile de altădată, când noi, mici fiind, construiam cazemate de zăpadă. Unul dintre cele mai vizibile efecte ale schimbărilor climatice este chiar schimbarea iernilor, care nu mai aduc zăpezile mari de odinioară.

Atitudinea față de resursele naturale pleacă în primul rând de la educație, iar copiii sunt foarte receptivi la problemele cu care se confruntă planeta.

Nu trebuie să ai superputeri ca să fii un super erou al Planetei. Trebuie, în schimb, să avem grijă de resursele ei, pentru că nu sunt nelimitate. Puterea stă în solidaritate și eforturi comune de a combate risipa de resurse naturale și de energie. Aceste lucruri au fost înțelese de către elevii de gimnaziu din clasele V – VII, la care echipa România Eficientă a fost în vizită, pentru a explica măsurile simple de eficiență energetică pe care și cei mai mici le pot lua.

Campania s-a derulat în luna februarie 2020, prin 2 workshop-uri cu elevi de la Școala Metropolitană ARC București și de la Colegiul Național I.L. Caragiale Ploiești.

„Pentru copii a fost o experiență benefică. Tema a fost bine aleasă, pentru că ne preocupă pe toți irosirea resurselor naturale ale planetei”,

spune doamna Silvia Selten, profesoară la Școala Metropolitană ARC.

Iată ce cred și copiii:

„Proiectul România Eficientă mi se pare unul deosebit de bine-venit, pentru că generațiile actuale trebuie învățate să economisească”,

crede doamna Carmen Băjenaru, directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești.

Cum a fost primită această experiență de către elevi? Aflați din materialul video.

Leave a Reply