Skip to main content

2021 a fost încă un an plin de provocări, dar România Eficientă a mers mai departe. Am reușit să demarăm cel mai ambițios proiect privat de renovare la standard nZEB a unei școli publice, cu rol de pilot, și ne-am continuat eforturile de comunicare și educare. Într-un context în care eficiența energetică devine tot mai importantă, ne-am bucurat să ni se alăture noi sponsori și parteneri importanți.

Într-o emisiune realizată în format hibrid la EM360 Studio, principalii susținători ai proiectului și-au împărtășit așteptările pentru 2022, dar și ce urmează din punct de vedere legislativ în domeniul eficienței energetice în clădiri.

Standardele pentru clădiri se anunță și mai ambițioase decât cele din prezent. Mai exact, se propune standardul zero emisii, obligatoriu din 2030. Trebuie să luăm măsuri de pe acum, pentru a nu fi iarăși luați pe nepregătite, așa cum s-a întâmplat cu standardul nZEB, care a intrat în vigoare din acest an, spune Radu Dudău, director EPG și coordonator al proiectului România Eficientă.

Detalii: https://www.romania-eficienta.ro/din-2030-toate-cladirile-noi-ar-putea-sa-aiba-obligatoriu-zero-emisii-de-carbon/